Valašskomeziříčští strážníci vybrali loni na pokutách přes 393 tisíc korun

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašskomeziříčští strážníci řešili v loňském roce celkem 3 578 přestupků a na blokových pokutách vybrali přes 393 tisíc korun. Sdělila to Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice.

Z celkového počtu přestupků vyřešili strážníci 1613 událostí domluvou, 1311 případů blokovou pokutou a 241 přestupků pak pokutou, kterou dotyční na místě nezaplatili. „Na blokových pokutách jsme vybrali přesně 393 400 korun,“ dodal šéf strážníků Ivan Kadora.

Ve Valašském Meziříčí se v loňském roce mimo jiné zvedl počet toulavých zvířat. „Odchytili jsme o 37 toulavých zvířat více, než tomu bylo v roce předcházejícím. Zaznamenali jsme 135 toulavých zvířat, z toho 129 psů,“ upřesnil ředitel.

Strážníci také provedli 160 kontrol v restauračních zařízeních, přičemž v 75 případech zjistili porušení zákona o opatřeních k ochraně před škodami působenými tabákovými výrobky, alkoholem a jinými návykovými látkami. „V souvislosti s drogovou problematikou jsme řešili sedm událostí,“ dodal Kadora.

V letošním roce by Městská policie Valašské Meziříčí ráda uvedla do provozu silniční radar, který byl na konci loňského roku podroben povinnému ověření a kalibraci.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x