Muže zabarikádovaného v domě na Vsetínsku přemohla po dvanácti hodinách zásahová jednotka

VSETÍN - Agresívního muže středního věku, který se v pátek zabarikádoval v rodinném domě v Halenkově u Vsetína a vyhrožoval, že ho vyhodí do povětří, přemohla v sobotu brzy ráno zásahová jednotka. Muž poté skončil na psychiatrii, informovala vsetínská policejní mluvčí Lenka Javorková.

Muž nejdříve začal v rodinném domě v místní části Hluboké po 16. hodině ohrožovat sekyrkou přítelkyni a dvě děti. Po příjezdu policejní hlídky se v domě zavřel a křičel, že barák vyhodí do povětří. Policistům se podařilo ženu i s dětmi dostat do bezpečí, evakuovali i dva lidi ze sousedního domu. Agresorovi, který působil dojmem, že je pod vlivem návykových látek, se čin snažil dlouhé hodiny rozmluvit policejní vyjednavač. Připraveni byli i příslušníci zásahové jednotky, záchranáři a hasiči.

Muž přestal úplně komunikovat, v pět ráno proto vnikla do objektu zásahová jednotka a zpacifikovala ho,“ řekla Javorková. Ukázalo se, že muž nebyl pod vlivem alkoholu ani drog. Strážci zákona ho předali záchranářům. „Byl převezen na psychiatrii,“ doplnila mluvčí. Stalo se tak po více než dvanácti hodinách od doby, kdy na místo přijela první policejní hlídka.

Kriminalisté při prohlídce domu našli kromě sekyrky i zařízení podobné nástražnému výbušnému systému. „Podle pyrotechniků ale nemohlo způsobit výbuch domu, přesto si ho odvezli k expertíze,“ uvedla Javorková.

Agresívní muž čelí podezření z trestného činu nebezpečného vyhrožování, za který mu hrozí až tři roky vězení.

Mapa

run_code($GLOBALS[‚interpret‘]->run_content_block(‚id‘,’183′,’14327′,’a:0:{}‘),0); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x