Vsetínská radnice chce změnit podobu náměstí Svobody

VSETÍN - Vsetínské náměstí Svobody dozná změn. Informovala mluvčí vsetínské radnice Jana Čadová.

O možnostech změny podoby náměstí jednalo vedení města několik měsíců a nyní nastal zvrat. Architekt Igor Kovačevič již totiž netrvá na dokončení dalších etap rekonstrukce prostor před radnicí podle původního návrhu a nebrání se ani architektonickým změnám už rekonstruovaných částí. V nejbližších dnech by měl vedení města předložit nové návrhy, jak plochu náměstí oživit. Radnice následně plánuje seznámit s návrhy veřejnost a diskutovat o nich.

Všichni jsme ve shodě, že náměstí není takové, jaké jsme očekávali,“ uvedla již před časem starostka Vsetína Iveta Táborská (ODS). Proto také město nakonec odstoupilo od projektu Stavební úpravy náměstí Svobody, v rámci něhož mělo možnost na tuto rekonstrukci čerpat dotaci. Tímto krokem o dotační prostředky město nepřijde, bude je moci využít v jiných částech města, a také si uvolní ruce pro další úpravy plochy, se kterou není nyní spokojeno stejně jako většina občanů.

Architekt Kovačevič přislíbil vypracování nových variant řešení tzv. mlatové plochy, které by měly náměstí oživit. „Počítá se v nich se zatravněním, úhlopříčnými chodníky či doplněním mobiliáře,“ vysvětlila starostka.

Obyvatelé chystají na 26. dubna od 14.30 do 18 hodin na náměstí Svobody akci Osvoboďme náměstí. Jejím cílem je poukázat na nedostatky náměstí a hledat možnosti, jak jej změnit. „My na této změně pracujeme dlouhodobě, ale vše nejde tak rychle, jak si mnozí představují,“ doplnila starostka s tím, že tato akce zapadá do záměrů radnice.

Ta hodlá organizovat další setkání, na nichž chce Kovačevičovy nové návrhy představit a o možných změnách podoby náměstí s občany diskutovat.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x