Školáci z Rožnova pod Radhoštěm uklidí okolí řeky Bečvy

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Více než dvě stovky školáků z rožnovských základních a středních škol se v rámci kampaně Clean Up the World rozhodly uklidit Rožnovskou Bečvu, a to v úseku od Dolní Bečvy po hranici katastru se Zubřím. Řekl mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

Jarní úklid Rožnovské Bečvy organizuje každoročně Středisko volného času společně s Českým svazem ochránců přírody. Do letošního sbírání odpadu povalujícího se na obou březích řeky i v jejím toku se zapojí více než dvě stovky školáků.

V sesbíraném odpadu se objevují pravidelně především plasty, papíry, ale také staré pneumatiky nebo domácí spotřebiče, které již dosloužily a majitelé se jich místo odvozu do sběrného dvora zbavili tímto způsobem,“ konstatoval Michal Šulgan z pořádajícího Střediska volného času.

Clean Up the World (Ukliďme svět) je mezinárodní kampaň, v jejímž rámci organizují skupiny dobrovolníků na celém světě úklid svého okolí, parků, cest, břehů řek a potoků, chráněných území, likvidaci černých skládek a podobně. Smyslem akce však není pouze uklízet, ale přivést lidi k zájmu o stav životního prostředí, ve společné věci zaangažovat různé zájmové skupiny lidí, školy, firmy, státní správu i jednotlivce a přimět je k aktivnímu postoji.

Letos se kampaň koná podvacáté. Každoročně se do akce zapojí asi 35 milionů dobrovolníků z více než 100 zemí.

--> --> --> --> -->