Na Kroměřížsku dohlížel na dopravu vrtulník

KROMĚŘÍŽ - Policisté absolvovali během úterka na několika místech Kroměřížska preventivní bezpečnostní akci zaměřenou na dopravu a do akce byl nasazen i vrtulník. Ve středu informovala policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Policisté kontrolovali auta například na silnici I/55 mezi obcemi Břest a Říkovice, na silici II/432 mezi Hulínem a Třeběticemi a nově i na komunikaci mezi holešovskou místní částí Všetuly a Třeběticemi. Dozoru se opět nevyhnula ani hojně sledovaná křižovatka Bezměrov – Kojetín – Bojanovice.

Hlídky v průběhu akce zkontrolovaly 59 vozidel a zjistily 29 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích. Řidičům za ně uložily blokové pokuty v celkové výši 20 700 korun a dva přestupce oznámily správnímu orgánu k projednání,“ upřesnila Kyšnerová. Celkem 13 řidičů se podle ní dopustilo závažného přestupku tím, že nebezpečně předjížděli a jeden řidič nedal přednost autu na hlavní silnici a málem způsobil dopravní nehodu. Další tři hříšníci se plně nevěnovali řízení a telefonovali za jízdy, ostatní nebyli připoutáni bezpečnostním pásem nebo řídili auta, která byla ve špatném technickém stavu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x