Vsetín se chystá zkvalitnit informační služby v cestovním ruchu

VSETÍN - Vsetínská radnice se rozhodla zkvalitnit infrastrukturu pro podporu cestovního ruchu vytvořením místního orientačního a navigačního systému. Jak sdělila mluvčí radnice Jana Čadová, město podalo žádost o dotaci z EU.

Rozpočet projektu je necelých 835 tisíc korun. Celkem 85 procent nákladů, tedy necelých 710 tisíc korun, by měla pokrýt dotace z Evropské unie a 15 procent, tedy 125 tisíc korun, by měl pokrýt rozpočet města. V případě obdržení dotace bude realizace projektu zahájena ještě letos. Vše by mělo trvat od letošního října do konce září příštího roku.

Pomocí jednotného designového řešení navigačních a orientačních prvků chceme vytvořit místní orientační a navigační systém,“ upřesnil Petr Kořenek (ČSSD), II. místostarosta města. Na strategických místech města, která jsou význačná svou polohou, bude umístěno devět rozcestníků, na kterých bude přibližně sedm směrových šipek. „Součástí souboru bude jedna informační tabule se situační mapkou a časovým rozpětím vzdálenosti významných cílových míst,“ doplnila Jana Kovářová, projektová manažerka.

Další investicí bude také nákup zařízení pro společný webový portál informačního centra jako prostoru pro prezentaci a propagaci Vsetína a Valašska v moderním a uživatelsky přívětivém prostředí. „Nová speciální softwarová aplikace, která je vyvinutá přímo pro podporu cestovního ruchu, umožní efektivní kontextovou prezentaci velkého množství údajů. Takto vzniklé společné stránky budou interaktivní a lépe dostupné,“ vysvětlil Kořenek.

Hlavní neinvestiční aktivitou projektu bude konference pro odbornou veřejnost. Počítá se také s vydáním celoročních novin s podrobnými informacemi o možnostech turistického, kulturního či sportovního vyžití ve Vsetíně.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x