Bankovní pokladní ze Zlínska zpronevěřila miliony korun

ZLÍN - Zlínští kriminalisté zahájili trestní stíhání čtyřicetileté ženy ze Zlínska, která bance zpronevěřila miliony korun. Ve čtvrtek sdělila policejní mluvčí Jana Bartíková.

Žena už tři roky pracuje jako pokladní ve zlínské pobočce jedné banky. Přibližně před rokem a půl začala zúročovat svoje zkušenosti. Z pokladny měsíc co měsíc brala peníze. Začala u 30 tisíc, a když se na její finanční machinace nepřišlo, částky zvyšovala. Odcizila i několik set tisíc najednou. Celkem teď svému zaměstnavateli dluží téměř 6,5 milionu korun,“ podotkla Bartíková.

Při kontrolách předkládala upravené výčetky a chybějící hotovost v pokladně maskovala fingovaným navyšováním odvodů. Její nadřízení však na trik posléze přišli a vše ohlásili zlínské krajské policii. „Zpronevěru finanční hotovosti nejdříve žena vysvětlovala krátkodobou půjčkou za účelem investice a rychlého zhodnocení peněz společností, kterou si našla na internetu. Tuto společnost měla zastupovat osoba vystupující pod jménem Vasil. Komunikace údajně probíhala prostřednictvím sms zpráv. Vasilovi po několika jednáních měla všechny peníze předat,“ uvedl vedoucí odboru hospodářské kriminality zlínské krajské policie František Urbánek.

Později ale přestala žena zapírat a přiznala, že peníze použila na rekonstrukci svého domu, na vybavení, na splátky dluhů, na zahraniční rodinné dovolené a pro své příbuzné. „O hezky vybavený domek teď ale s největší pravděpodobností přijde. Vzhledem k vysoké škodě teď ženě za zpronevěru hrozí vězení v rozmezí pěti až deseti let,“ dodala Bartíková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x