Vsetínská nemocnice se chystá vyměnit další část oken v LDN

VSETÍN - Vsetínská nemocnice připravuje další etapu výměny oken v léčebně dlouhodobě nemocných (LDN), jejímž cílem je výrazné zlepšení teplotní pohody na pokojích. Řekla mluvčí vsetínské nemocnice Lenka Plačková.

Obměny se v letních měsících dočká druhé nadzemní podlaží LDN. Prostředky ve výši bezmála půl milionu korun budou hrazeny z prostředků Zlínského kraje, v přípravě jsou rovněž další investiční akce.

První etapa výměny oken pavilonu LDN se uskutečnila v závěru loňského roku. Obměněna byla okna v prvním nadzemním podlaží budovy, včetně vstupních dveří. Akce si vyžádala investici ve výši více než 450 tisíc korun, která byla rovněž hrazena z prostředků Zlínského kraje, jenž je majitelem objektu,“ uvedl vedoucí technického odboru Vsetínské nemocnice Čestmír Čech. Připomenul, že v závěru roku byl v areálu nemocnice také opraven kanalizační rozvod, akce si vyžádala bezmála 200 tisíc korun.

V současné době nemocnice spolupracuje se Zlínským krajem na přípravě rekonstrukce centrální sterilizace. „Jedná se o investiční akci Zlínského kraje, která je v současné době ve fázi schvalování. Nemocnice by měla z vlastních prostředků uhradit výměnu technologie, jejíž součástí bude i nový plazmový sterilizátor, na který získala nemocnice státní dotaci ve výši 4,2 milionu korun,“ doplnil vedoucí technického odboru.

Rekonstrukce centrální sterilizace je nutná především s ohledem na zastaralost současné technologie. „Nyní používáme parní sterilizátory, technologie je zastaralá a předimenzovaná,“ upřesnil Čech. V době výstavby centrální sterilizace byly požadavky na objem sterilizovaných materiálů mnohem vyšší než dnes, kdy se ve velkém rozsahu používají jednorázové pracovní pomůcky. Po rekonstrukci bude kapacita sterilizace nižší a účelnější, odpovídající současným potřebám nemocnice.

Nemocnice plánuje v závěru letošního roku zahájit i stavební přípravu pro výstavbu nového interního pavilonu, která zahrnuje demolici již nevyužívaných budov a přípravu budoucího staveniště. „Investorem stavební části je Zlínský kraj, úkolem nemocnice bude zajistit vnitřní vybavení nového pavilonu,“ dodal vedoucí technického odboru.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x