Na demonstraci Stop vládě míří i odboráři ze Zlínského kraje

ZLÍN - Na demonstraci nazvanou Stop vládě, která se v sobotu uskuteční v Praze, míří i stovky odborářů ze Zlínského kraje. Někteří vypravují autobusy, jiní jedou vlakem.

Přibližně sedm autobusů se v rámci Zlínského kraje rozhodl vypravit například odborový svaz Kovo. V pátek za svaz oznámil Zdeněk Pavelčík. Odborový svaz Kovo sdružuje ve Zlínském kraji více než třicítku firem z oblasti strojírenství.

Autobus vypravuje také odborový svaz zdravotnictví a sociální péče. „Přesné počty nevíme, ale autobus vypravujeme,“ uvedla za odborový svaz Marcela Holčáková.

Někteří odboráři míří do Prahy po vlastní ose, nejčastěji vlakem či auty. „Chtěli jsme původně vypravit autobus, ale zájem nebyl příliš velký. Policisté se zúčastnili loňské velké demonstrace a i přes masivní účast asi 50 tisíc lidí se nic zásadního nestalo. Naši lidé mají dojem, že podobné demonstrace nemají kýžený efekt a že už dávno se mělo přistoupit k nějakému razantnějšímu řešení. I tak ale několik policistů do Prahy pojede, a to vlakem. Přesné počty neznám, může to být odhadem tak 20 až 30 policistů ze Zlínského kraje,“ doplnil za Nezávislý odborový svaz pracovníků Policie České republiky Martin Čamek.

Demonstrace se zúčastní i hasiči, ani oni ale žádný autobus nevypravují. „Několik hasičů se demonstrace zúčastní a v drtivé většině to spojují s celodenním výletem do hlavního města. Jedou vlaky, autobusy či vlastními auty,“ dodal za hasiče jejich krajský mluvčí Ivo Mitáček.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x