Video: stavbaři jedou naplno. Ošklivá tvář Zlína mizí

Dvě staveniště v centru Zlína. Všude ruch a prach i za ušima. Pesimisté mohou cestou z obou nádraží od vlaků i autobusů trousit třeba kletby. Ale vydržet musí jako všichni. Snad bude stát odměna v podobě Baťova institutu a Laboratorního centra za tu výdrž.

Já se sem naopak chodím dívat, když mám volno, bývám tu jednou týdně a mám radost, jak se tu věci mění. Na budovách 14. a 15. to tak vidět není, zato na „Baťáku“ jsou změny očividné každým dnem,“ říká Jaroslav Juříček ze Zlína, patriot města a určitě ne škarohlíd „prostě se ten prach a stavební ruch musí vydržet,“ říká.

Já bych hodně diskutoval o tom, má – li právě tady na křižovatce dopravního ruchu být nová univerzitní budova. Spíše bych tu viděl prosperující obchodní centrum,“ domnívá se Karel Kellner, který přijel do Zlína řešit věci na úřady. Zdá se mu, že má Zlín roztroušeny univerzitní budovy na mnoha lokalitách, což nevidí jako logické.

Každopádně ale vidím ve Zlíně další pokrok, když se staví, je to dobře pro město i celý kraj,“ zobecňuje návštěvník.

Vy se pojďte podívat, jak jde stavbařům práce od ruky. Mimochodem na stavbě Laboratorního centra hlásí proti harmonogramu už teď předstih.

Video

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x