Kvůli špatným brzdám začal ve Zlíně hořet trolejbus

ZLÍN - K požáru trolejbusu museli v noci na pátek vyjet otrokovičtí hasiči, trolejbus značky Škoda Irisbus začal hořet ve zlínské části Malenovice. Uvedl mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Požár vznikl u jednoho ze zadních kol trolejbusu, což řidič zaznamenal na kontrolkách a na poklesu tlaku v systému. Jeden z cestujících si všiml kouře. Řidič trolejbusu hned s vozem a lidmi nezastavil, protože se právě nacházel před čerpací stanicí. Popojel do bezpečné vzdálenosti a zastavil u krajnice. Jak se později ukázalo, za požár mohly vadné brzdy.

Na prvotní hašení plamenů použil svůj malý přenosný hasicí přístroj. Rychlým zásahem se mu podařilo zabránit rozšíření požáru do dalších částí nízkopodlažního trolejbusu. V nočním spoji jelo asi pět lidí, všichni včas vystoupili a odešli,“ konstatoval Mitáček.

Příčinu požáru zjišťoval v pátek vyšetřovatel hasičů společně s techniky dopravního podniku. Ti se shodli, že oheň způsobila závada na brzdovém systému zadního kola. Požár napáchal škodu za asi 60 tisíc korun. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další majetek a trolejbus asi za 11 milionů korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x