Poslední dubnový víkend. Letní teploty lákají k vodě

Teploty atakují třicítku. Kdo může, vyráží k vodě. A může to být takříkajíc na vícero způsobů. Otevírají se první  bazény pod širým nebem. K vodě míří i cykloturisté.

První otužilci míří do bazénů pod širým nebem. Respektive otužilci to v pravém slova smyslu ani být nemusejí. V Kostelci u Zlína mají vodu v otevřeném bazénu vyhřátou na 28 stupňů. „To jsme teda opravdu trefili dokonale, ještě, že jsem si vzal plavky,“ chválí svůj počin Bohumil Karásek z Boršova u Jihlavy, který se vydal s manželkou a přáteli na čtyřdenní předmájový pobyt právě do Kostelce. „Voda je jak kafe,“ říká doslova muž, který si Zlínský kraj prý vybere pro jeho rozmanitost na dovolenou v brzké době určitě zase. Stejně tak i Věra Kellnerová, která přijela s manželem Karlem z Kyjova, z kraje Jihomoravského.

Poněkud náročnější to mají ti, kteří chtějí užít prvního náporu sluníčka ve Zlíně. „Voda má nějakých osmnáct stupňů, je to spíše pro ty, kteří mají rádi chladnou vodu, ale sluníčko ji rychle požene k lepším, vyšším teplotám,“ domnívá se Iva Vavrečkovoá, vedoucí provozu společnosti Steza, která spravuje zlínské bazény. „Pro mě naprosto ideální stav,“ říká s úsměvem Zlíňan Svatopluk Siegel, který studenou vodu přímo vyhledává. Pravidelný plavec se do bazénu vydá určitě a láká i řadu přátel. „Myslím, že právě teď je to vůbec nejpříjemnější osvěžení,“ dodává.

Vodu ale o víkendu vyhledají stovky, možná tisíce dalších lidí. Ve Zlínském kraji už otevírají zdejší část Baťova kanálu a spojují to se srazem cykloturistů na Pahrbku v Napajedlech. Tam je také připraven bohatý kulturní program a soutěže o zajímavé ceny.

Vodu v poněkud jiné podobě, té pivní, budou nejspíše potřebovat na zapití účastníci druhého ročníku velmi netradičního koštu sekané v Bystřici pod Hostýnem. Vzorky se tam budou shromažďovat v sobotu v podvečer od 17. hodiny. Porota vybere nejlepší ve večerních hodinách.

Fotogalerie

run_function(‚id‘,’41‘,’14706′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚337‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚14706‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’41‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x