Policisté pátrají po muži, kvůli kterému museli evakuovat dvě hospody

ZLÍN - Zlínští kriminalisté pátrají po muži, kvůli kterému museli policisté evakuovat dvě zlínské hospody a kvůli kterému museli do Zlína dorazit pyrotechnici z Olomouce. Ve středu to uvedla policejní mluvčí Jana Bartíková.

Neznámý muž přišel do jednoho baru na sídlišti Jižní Svahy a servírce několikrát zopakoval, že v prostoru podniku je bomba. Personál se kvůli výhružce necítil bezpečně a pro jistotu kontaktoval policii. „Evakuovali jsme všechny hosty z restaurace i z přilehlé pivnice. Celkem se jednalo asi o 60 lidí. Oba podniky navíc důkladně prohledali pyrotechnici z Olomouce, které povolal náš operační důstojník. Místo zajišťovalo asi dvacet policistů a v pohotovosti byli i hasiči a záchranáři. Žádný nástražný výbušný systém se však nenašel a tak se hosté asi po třech hodinách mohli vrátit ke svým stolům,“ doplnila Bartíková.

Za šíření poplašné zprávy hrozí muži až dvouleté vězení. „Policisté po pachateli ihned vyhlásili pátrání a ještě týž večer prohledali přilehlé hospody, jestli se v nich nenachází muž, který by odpovídal popisu. Zatím jsme ho nedopadli, ale i nadále na tom pracujeme. Kromě toho, že muže hodláme obvinit, mu také připravujeme účet za zbytečný výjezd našich hlídek i pyrotechnika. A to může pachatele stát až několik desítek tisíc korun,“ dodala policejní mluvčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x