Uherskohradišťští policisté zachraňovali miminko, které nechali rodiče uzamčené v autě na slunci

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Na dětském oddělení Uherskohradišťské nemocnice skončil ve středu několikaměsíční chlapeček, kterého rodiče ponechali v uzamčeném autě na slunci bez dozoru. Oznámil to policejní mluvčí Aleš Mergental.

Na plačící dítě upozornila policisty náhodná kolemjdoucí. Auto značky Citroen stálo na Zelném trhu. „Kvůli vytíženosti jsme požádali strážníky, aby auto otevřeli. Strážníci pak miminko předali záchrance,“ konstatoval Mergental.

Podle mluvčího krajské záchranky Petra Olšana bylo miminko lehce přehřáté, ale jinak bylo v pořádku. Pro jistotu ho sanitka odvezla na vyšetření do nemocnice.

Když naši policisté přijeli k autu, potkali se u vozu i s pětatřicetiletým otcem miminka. Ten přišel miminko prý jen zkontrolovat. Zjistili jsme, že rodiče nechali chlapečka bez dozoru a bez pomoci 50 minut. Rodiče dítěte byli po celou dobu v bance, kde si vyřizovali finanční úvěr. Okolnosti případu budeme ještě zjišťovat a není vyloučené, že případ budeme prošetřovat jako podezření ze spáchání trestného činu opuštění dítěte nebo svěřené osoby, za což by rodičům hrozilo až pětileté vězení,“ dodal Mergental.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x