Uznání za tvůrčí přínos ve filmové tvorbě získá na Zlín Film festivalu Jiří Lábus

ZLÍN - Herec Jiří Lábus získá na letošním ročníku Zlín Film Festivalu Uznání za tvůrčí přínos ve filmové tvorbě pro děti a mládež. Oznámil mluvčí festivalu Martin Pášma.

Ocenění převezme Lábus při závěrečném ceremoniálu 52. ročníku festivalu, který se uskuteční v pátek 1. června v Kongresovém centru Zlín.

V loňském roce obdržel Uznání za tvůrčí přínos ve filmové tvorbě pro děti a mládež Petr Nárožný, o rok dříve Zdeněk Svěrák. Uznání se uděluje od roku 1997, jeho historicky prvním držitelem byl zlínský režisér hraných filmů pro děti a mládež Josef Pinkava.

Jiří Lábus, narozený 26. 1. 1950, absolvoval DAMU v roce 1973. Ve stejném roce se stal členem hereckého souboru Studia Ypsilon, jímž je doposud. Vedle legendárního seriálu Arabela potěšil dětské diváky zejména v pohádkách Nesmrtelná teta, Lotrando a Zubejda nebo například Čert ví proč. Děti jej však znají i díky rolím v dabingu a hlasovém herectví. Především jako Jůa z notoricky známé dvojice Jů a Hele. A dále jako lenochoda Sida z Doby ledové, Marge ze seriálu Simpsonovi a mnoha dalších.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x