Video: Veselanky se veselí. Jsou ve finále českého play off házenkářek

Obhájkyně mistrovského titulu, házenkářky HC Britterm Veselí nad Moravou, jsou znovu ve finále českého play off. Před pár týdny dokázaly vyhrát i dlouhodobou česko-slovenskou soutěž WHIL, už koncem loňského roku vyhrály Český pohár, třetí superúspěch v podobě českého titulu mají na dosah.

Veselanky (na videu mají modré dresy) přijely do Zlína ke třetímu semifinálovému duelu s hřejivým pocitem dvou domácích výher a chtěly sérii rychle rozhodnout. Povedlo se, v utkání udělaly méně chyb, famózní byla opět brankářka Černá, výhra je zasloužená.

Veselí vyhrálo 27:22 a prezident klubu Jiří Janda, mohl slavit ještě chvíli před koncem už rozhodnutého utkání. Dokonce se mohl v přerušené hře na střídačce májově líbat s nejlepší hráčkou svého týmu, brankářkou Lenkou Černou. „Tyhle polibky chutnají sladce, teď si počkáme na finálového soupeře, bude to buď Poruba nebo Písek, na oba si samozřejmě troufáme, ale pokora nám nechybí,“ smál se prezident od ucha k uchu.

Lenka Černá hraje profesionálně dvacátou sezónu. „Budu hrát o třináctý titul,“ plánuje a těší se nesmírně zkušená mnohonásobná reprezentantka. „Máme výborné mužstvo, skvělou partu, play off je náročné, koho nám osud nadělí pro finále neřeším…

Zlíňanky seděly smutně na palubovce vlastní haly. Sezóna ale ještě nekončí, tým se může porvat o hodně cenný bronz s poraženým ze semifinále Poruba – Písek. Hrát se bude pohárovým způsobem, každý tedy jednou na svém hřišti.

Video

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x