Video: Nablýskaní krasavci zdobili Zlín i Napajedla

Do Zlína, do Březůvek a do Napajedel se první májovou neděli vydali majitelé vozů Porsche. Na svém srazu předvedli především veterány kultovní značky. Na kapotách vozů, ale i v očích jejich pánů vám nemohl uniknout lesk.

Víte, docela nás mrzí, že se téměř bez výjímky v médiích uvádí, že jde o sraz luxusních vozů. Jako by nás to vyčleňovalo z normální společnosti. Přitom to, co vidíte v plném lesku, je obyčejně dílem piplavé práce milovníků této značky, kteří auta v často nelichotivém stavu přivedli ve veteránské podobě k dokonalosti,“ vysvětluje hlavní organizátorka akce Martina Hniličková. Zmíněný lesk v očích majitelů vozů se dá také snadno vysvětlit. „Prostě je to tím, že se na svůj vůz, který musím doslova hýčkat, a s nímž rozhodně nedělám na silnici psí kusy, dívám se zálibou,“ vysvětluje další z účastníků srazu Vladimír Polášek.

Vozy nejrůznějších dat výroby měly dopoledne sraz ve Zlíně, po obědě se pak spanilou jízdou přesunuly do Napajedel, také tam našly spoustu obdivovatelů. Celkem jich na východ Moravy dorazilo ze všech koutů naší republiky kolem padesáti.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x