Video: Zlínská pouť. Duchovní rozměr dominoval

Zlínské pouti dominoval první májovou neděli duchovní rozměr. To ale vůbec neznamená, že by byla nouze o zábavu, hudební produkci, anebo neobvyklé zážitky.

Neobvyklé byly třeba prohlídky kostelní věže zlínského chrámu svatých Filipa a Jakuba. „Myslím, že ke každé pouti patří něco trochu neobvyklého, duchovní rozměr je jedna věc a zábava zase druhá. A prohlídky věže, cimbálová muzika a pro děti třeba skákací hrad anebo spousta dobrot jsou tím, co naše životy stejně jako hodinka rozjímání na mši obohatí a prozáří,“ vysvětluje svoji účast pan Jan, který pracuje jako vrcholný manažer. Podle něj je třeba návštěva kostela i příležitostí k zamyšlení se a zklidnění v hekticky běžícím sledu rychlých událostí.

Mně moc těší, že má Zlín i v centru svoji pouť, je tu možnost potkat se se známými, nespěchat, zavzpomínat, jak život rychle běží,“ říká asi sedmdesátiletá paní Emílie.

Pro nás je to zase možnost vyjít si v krásném počasí s dětmi, které tu najdou atrakce, ale myslím, že jeden skákací hrad je pro tak velké město velmi málo, také občerstvení by mohlo být daleko pestřejší,“ vyjadřuje svůj názor mladý tatínek, který přišel se dvěma dcerami.

Zlínská pouť vrcholila v neděli v podvečer, její ouverturou byl sobotní koncert Hradišťanu s Jiřím Pavlicou. Ten se před pár dny stal držitelem ocenění Osobnost Zlínského kraje roku 2011.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x