Valašskomeziříčská nemocnice nabídne lidem vyšetření zdarma v rámci dne otevřených dveří

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Bezplatná vyšetření a konzultace s lékaři mohou lidé využít na Dni otevřených dveří Nemocnice Valašské Meziříčí, který se uskuteční ve středu. V pondělí řekla Hana Szotkowská, mluvčí holdingu AGEL, jehož je klinika členem.

Lidé se mohou do prostor nové i staré polikliniky podívat od 15.00 do 17.30. „Zájemci mohou jít na řadu bezplatných vyšetření nebo konzultovat zdravotní problémy s odbornými lékaři,“ uvedla Szotkowská.

Podle ní se nemocnice ve středu připojí pod záštitou Světové zdravotnické organizace k akci s názvem „Zachraňte životy-myjte si své ruce„, která spočívá v poučení veřejnosti, jak se správně myjí a dezinfikují ruce a proč je hygienická dezinfekce tak důležitá.

Návštěvníci si budou také moct nechat změřit hladinu cukru, cholesterolu, krevního tlaku a dalších hodnot. „Pacienti při příchodu obdrží brožurku na zapisování výsledků jednotlivých vyšetření. Kromě stanovení hladiny cholesterolu a cukru to bude vyšetření spirometrie, EKG a zhodnocení fyziologických funkcí v kardiologické poradně, konzultace v oblasti správné výživy a hubnutí v Centru hmotnosti a preventivní medicíny, poradenství v oblasti estetické medicíny, cévní a také gastroenterologické,“ řekla hlavní sestra Nemocnice Valašské Meziříčí Jana Pelikánová.

Cílem akce je přispět k včasnému záchytu závažných onemocnění. „Při klinických projevech nemoci už může být pozdě. Pouze včasná prevence může přispět k vyléčení řady chorob,“ dodala Petra Šupšáková, ředitelka Nemocnice Podlesí, která je také členem skupiny AGEL.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x