Muzikál Donaha! Ve Slováckém divadle očekává diváka s číslem 35.000

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Diváka s úctyhodným pořadovým číslem 35.000 očekávají herci Slováckého divadla v Uherském Hradišti při pátečním představení úspěšného muzikálu Donaha! Informaci potvrdil herec a mluvčí slovácké scény Josef Kubáník.

Když měl muzikál Donaha! premiéru, ředitel Slováckého divadla Igor Stránský při obrovském diváckém zájmu předpokládal, že představení v programu vydrží následující čtyři roky. Aktuálně je však příběh nezaměstnaných ocelářů, kteří se rozhodli nastudovat striptérské číslo a vydělat jim tolik potřebné peníze, na repertoáru divadla už osmým rokem a vidělo jej více diváků, než má celé Uherské Hradiště. V pátek 11. května divadelníci navíc očekávají 35.000 diváka.

Donaha! je naprostý unikát. Byl svého času nejnáročnější titul, který kdy Slovácké divadlo připravilo,“ upozornil KubáníkKvůli složité výpravě se nemůže nikde jinde, než u nás doma a přesto má i bez zájezdů za sebou už téměř 100 repríz, na svém kontě cenu popularity, prestižní cenu Thálie pro Tomáše Šulaje i diváckou cenu České televize,“ podtrhl Kubáník a upozornil i na fakt, že Donaha! je nejúspěšnějším muzikálem v historii slovácké scény a druhou nejúspěšnější inscenaci vůbec. Reprízovanější jsou jen Rychlé šípy.

Režisér Radek Balaš v představení namíchal dokonalý koktejl komediálních situací, vážných okamžiků, ale hlavně strhující hudby, během níž divadelníci tančí, zpívají, bubnují na barely, boxují, stepují a předvádějí čísla, na jejichž konci divadlo tleská ve stoje. „Sleduji, jak herci Slováckého divadla zvládají neustále zvedat tu vysoce nastavenou laťku a při Donaha! jsem si řekl, že ji dám hodně vysoko a uvidíme, co se stane. Šokovali mě. Hravě ji přeskočili a čekali, co dalšího na ně vymyslím,“ nechal se slyšet režisér.

To, že se Donaha! mimořádně vydařilo, potvrzuje i neutuchající zájem diváků. „Pětatřicet tisíc diváků je neuvěřitelné číslo. Tomu bych před více jak sedmi lety, kdy mělo Donaha! premiéru, nevěřil,“ přiznal ředitel Stránský.

Diváka se zmiňovaným pořadovým číslem odměníme. Nestává se totiž každý den, aby jednu inscenaci vidělo tolik lidí,“ dodal ředitel. Onou odměnou bude exklusivní návštěva zákulisí Donaha! a osobní setkání s herci.

Celkově 98. repríza muzikálu, kde divadelníci 35.000 diváka přivítají, proběhne v pátek 11. května od 19.00 hodin. Posledních pár vstupenek je ještě k dispozici v pokladně divadla a mezi nimi i ta jubilejní.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x