Zlínská koupaliště zavádí čipové elektronické vstupné

ZLÍN - Zlínská koupaliště chystají na letošní sezonu několik novinek, tou hlavní je zavedení čipového elektronického vstupního systému, takzvaných hodinek. Řekl mluvčí zlínského magistrátu Zdeněk Dvořák.

Čipové vstupné umožní abonentům navštěvovat různá koupaliště se slevou. „Pořízení a instalace systému stála asi dva miliony korun. Návštěvníkům určitě koupání zpříjemní, rozšíří totiž jejich možnosti. Na propojení našich koupališť tímto systémem jsme začali pracovat hned loni, kdy se po otevření Panoramy na Jižních Svazích ukázalo, že je potřeba, že by ho návštěvníci městských zařízení uvítali,“ sdělil náměstek primátora Ondřej Běták, do jehož kompetencí patří městská zařízení pro sport a volný čas.

Kromě zavedení nového čipového elektronického vstupního systému se veřejnost může těšit i na to, že v městských koupalištích (Zelené na Bartošově čtvrti, Panorama na Jižních Svazích a v areálu městských lázní v ulici Hradská) se letos oproti loňsku nijak nezvednou ceny. „Změnu cen zatím nepředpokládáme,“ potvrdil Lubomír Matoušek, ředitel společnosti Steza, která koupací zařízení ve městě provozuje.

Venkovní bazén v ulici Hradská je připraven od 25. dubna. Se zahájením provozu na koupalištích Zelené a Panorama se počítá od 1. června, záleží však na počasí. Loni navštívilo bazény a koupaliště, které vlastní město Zlín, celkem asi 400 tisíc návštěvníků.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x