Ve Valašském Meziříčí plánují novou cyklostezku

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašskomeziříčská radnice se rozhodla uvolnit z vlastních zdrojů 6,6 milionu korun na financování akce Cyklostezka Bečva, Valašské Meziříčí - Juřinka, která je v plánu příští rok. Sdělila mluvčí valašskomeziříčské radnice Renata Votrubová.

Financování akce už odsouhlasili zastupitelé. Rada města Valašské Meziříčí na svém květnovém zasedání schválila podání žádosti o dotaci z Regionálního operačního programu Střední Morava. Dotace může pokrýt maximálně 85 procent celkových výdajů projektu. Město musí doložit výši vlastních zdrojů v hodnotě minimálně 30 procent. Předpokládané celkové náklady na akci představují částku 22 milionů korun.

Zastupitelé schválili financování akce ve výši 6,6 milionu korun do rozpočtu na příští rok jako mandatorní výdaj rozpočtu města za podmínky přidělení dotace z operačního programu. „Příspěvek z evropských fondů činí zpravidla 70 procent skutečné částky, což v případě akce Cyklostezka Bečva, Valašské Meziříčí – Juřinka představuje částku ve výši 15,4 milionu korun. Předpokládáme, že dotaci získáme v plné výši,“ uvedl vedoucí Odboru komunálních služeb Václav Chajdrna. Práce by měly být zahájeny v roce 2013.

Projekt Cyklostezka Valašské Meziříčí – Juřinka řeší komunikaci pro cyklisty po pravém břehu řeky Bečvy v katastrálním území Krásno nad Bečvou a po levém břehu řeky Bečvy v katastrálním území Juřinka. Hlasování podpořilo 20 zastupitelů, tři se zdrželi hlasování.

--> --> --> --> -->