Rallysprint Kopná. Jarní svátek fanušků adrenalinu

Seriál mistrovství republiky v rallysprintu pokračuje ve Slušovicích a jejich okolí. Už podvacáté se jede Rallysprint Kopná. O divácké zážitky nemůže být nouze.

Jedním z taháků bude souboj dvou švagrů. Zušeného Romana Kresty na Fordu Focus a mladšího Tomáše Kostky. Ten pojede s vozem Citroen C 4 WRC, který v minulosti sedlal mistr světa, legendární Sebastian Loeb. Kostka přechází. zřejmě dočasně, do seriálu rallysprintů z okruhových závodů, jeho spolujezdcem je zkušený Miroslav Houšť, první dva závody seriálu republikového šampionátu suverenně vyhráli.

Sedmadvacetiletý spolufavorit závodu Kostka ctí rodinnou úctu. „Myslím, že nám Roman (Kresta) s focusem ujede.Kresta má rozhodně daleko více zkušeností na domácích tratích, mimochodem na jezdce čeká podle mluvčího závodu Romana Ordelta spousta náročných „lahůdek“, délka měřených úseků v okolí Slušovic a Podkopné Lohoty je 76 kilometrů.

K dalším favortiům budou patři například Tlusťák, Odložilík nebo Tarabus, všechno jezdci, kteří mají k téměř kultovní „Kopné“ svůj vztah, znají trať a spolu se spoustou dalších posádek vytvoří divákům parádní jarní adrenalinové zážitky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x