Zlínští kriminalisté zadrželi podvodníka z Liberecka, který se vydával za právníka

LUHAČOVICE - Zlínští policisté zadrželi v pondělí ve večerních hodinách třiačtyřicetiletého muže z Liberecka, který se vydával za právníka A. Tolnaye a pod různými záminkami okrádal lidi. Jak informovala policejní mluvčí Jana Bartíková, dopadení pomohla reportáž odvysílaná v televizi.

Krátce po odvysílání reportáže o podvodníkovi se svědkové ozvali s tím, že muž sedí v baru v Luhačovicích. Měl na sobě stejný svetr, co v televizi. „Lidé nám zavolali, že muž odpovídající popisu sedí v baru. Na chvíli prý odešel a tak si mysleli, že se už nevrátí. Nicméně podvodník se do baru ještě vrátil a svědkové hned kontaktovali policii,“ poznamenala Bartíková.

Falešný právník podle Bartíkové nebyl při zatýkání nijak výrazně překvapený. „Byl opilý a nadýchal 2,18 promile,“ doplnila Bartíková.

Po celé úterní dopoledne probíhaly výslechy, které si vyžádala některá obvodní oddělení z různých částí České republiky. „Posléze ho náš pohotovostní a eskortní oddíl převezl k olomouckému okresnímu soudu,“ dodala Bartíková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x