Na valašskomeziříčském sídlišti Vyhlídka přibudou hřiště, nový mobiliář i parkovací místa

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Regenerace panelového sídliště Vyhlídka ve Valašském Meziříčí vstoupí do své druhé etapy. Jak řekla ve středu mluvčí města Renata Votrubová, v jejím rámci vznikne na sídlišti nové dětské hřiště a přibudou i parkovací místa.

O zakázku se u města ucházelo celkem sedm firem, dvě z nich ale nedoložily potřebné dokumenty, proto byly vyloučeny. Vítězem se nakonec stala novojičínská firma, která se zavázala provést druhou etapu regenerace za 8,2 milionu korun včetně DPH. „Rozdíl mezi nejvyšší a nejnižší cenovou nabídkou činil více než dva miliony korun,“ uvedl starosta města Jiří Částečka (ODS).

Druhá etapa regenerace začne i skončí v letošním roce. „Letos jsme podali žádost o dotaci na Ministerstvo pro místní rozvoj ČR. Finanční prostředky poskytuje ministerstvo až do výše 70 procent, maximálně však čtyři miliony korun. Předpokládáme, že získáme čtyři miliony korun. Zastupitelé proto schválili z rozpočtu města financování z vlastních prostředků ve výši necelých 5,3 milionu korun,“ doplnil Částečka.

Sídliště se díky druhé etapě regenerace dočká například nového dětského hřiště, budou zde instalovány zapuštěné kontejnery na komunální a separovaný odpad, opraveny budou některé chodníky, jiné zase budou zcela nové. „Počítáme také s doplněním mobiliáře, odstraněním starých popelnic či s úpravou zeleně. Navíc na sídlišti vznikne 47 nových parkovacích míst,“ dodala Votrubová.

--> --> --> --> -->