Fotbalové EURO starostů: Bravo Češi!

Česko - Polsko 6:2, Česko - Německo 3:1... jak by se vám tyhle výsledky líbily na fotbalovém EURU? Dobrou předzvěstí jsou výkony týmu České republiky na Místrovství Evropy starostů. Naše reprezentace, která se turnaje účastní poprvé v historii, zatím kosí jednoho soupeře za druhým a je už v semifinále.

V polském městě Tychy naši vyhráli skupinu B. Navíc ještě zdolali Rakousko 11:1 a Ukrajinu 3:0. V týmu české reprezentace jsou nejpočetněji zastoupení první muži radnic ze Zlínského kraje. Ve dvacetičlenném výběru jich hraje hned pět.

Zlin.cz informoval starosta Březnice na Zlínsku Josef Hutěčka, který „v civilu“ hájí branku Dobrkovic v základní třídě Zlínska. „Zatím to jde jako po másle, máme výbornou partu, mile jsme překvapili sami sebe,“ hlásí starosta Hutěčka přímo z Polska.

Zítra, ve čtvrtek 17. května, od 13 hodin a 10 minut hrají naši starostové v semifinále proti Itálii. „To bude hodně těžký soupeř, ale mezi čtyřmi nejlepšími si už nevyberete, nemáme už co ztratit, finále je blízko,“ nabádá k optimismu Hutěčka.

Ve druhém semifinále se ve čtvrtek utkají týmy Slovenska a Německa. Finále dvou bývalých federálních bratrských týmů by až tak velkým překvapením vzhledem k zatimnímu vývoji turnaje nebylo… Mimochodem před nedávnem se mistry Evropy stali i čeští novináři.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x