V okolí silnic ve Zlínském kraji začalo první sečení trávy

ZLÍN - S prvním sečením trávy podél cest začali v těchto dnech silničáři ve Zlínském kraji, potvrdil Vojtěch Cekota z ředitelství silnic a dálnic. Vysoká tráva totiž zakrývá směrové sloupky podél silnic a brání řidičům v rozhledu, zejména v zatáčkách a na křižovatkách.

V západní a v níže položených částech kraje začínáme se sečením už v první polovině května. Postupně se dostáváme až do nejvýše položených míst. Na každé silnici se během roku tráva seče třikrát,“ uvedl provozně-technický náměstek ředitelství silnic Zlínského kraje Radek Berecka. Druhá seč se uskuteční v červenci a v srpnu, nakonec se sekačky na silniční pozemky vrátí ještě v září a v říjnu.

V loňském roce vynaložilo ředitelství na úpravu pozemků 22 milionů korun, podobnou částku vynaloží společnost i letos.

Úseky, kde se bude sekat, silničáři označí, řidiči by ovšem měli dbát zvýšené opatrnosti a omezit rychlost vozidel. „Sekačky se mohou pohybovat nebo i zastavit na nepřehledných místech, v zatáčkách, za horizontem stoupání, mohou pojíždět v protisměru,“ doplnil Berecka. Tráva se seče i v prodloužených směnách, a to i v brzkých ranních nebo pozdějších odpoledních hodinách.

Silničáři v březnu a v dubnu nejprve ručně vysbírali odpadky, za tento úklid zaplatilo letos ředitelství silnic Zlínského kraje zhruba 1,5 milionu korun.

--> --> --> --> -->