V Liptále na Vsetínsku se srazily dvě motorky, na místo letí vrtulníky

LIPTÁL - Vážná nehoda se stala v sobotu odpoledne v Liptále na Vsetínsku, kde se srazily dvě motorky. Jak informovala policejní mluvčí Lenka Javorková, pro zraněné letí dva vrtulníky.

Nehoda se stala na hlavním silničním tahu mezi Vsetínem a Zlínem. „Devětatřicetiletý motorkář vezl jedenatřicetiletou ženu a jeli ve směru od Vizovic na Vsetín. Když projížděli kolem čerpací stanice, jel proti nim šestašedesátiletý motorkář, který odbočoval z hlavní silnice vlevo na čerpací stanici. Podle všeho nedal mladšímu motorkáři přednost. Oba řidiči utrpěli těžká zranění, spolujezdkyni mladšího muže odvezla sanitka do vsetínské nemocnice,“ podotkla Javorková.

Na místo přiletěl jeden vrtulník z Olomouce a jeden z Ostravy. Mladšího motorkáře transportoval vrtulník do Olomouce, staršího do Ostravy. „Mladší řidič utrpěl zlomeniny všech končetin, starší muž měl drtivé poranění hrudníku, otřes mozku, otevřené poranění nohy a zlomeninu paže. Spolujezdkyně rovněž utrpěla polytrauma. Měla zlomená žebra, otřes mozku, zranění na hrudníku i v obličeji. Záchranáři ji odvezli na chirurgii do vsetínské nemocnice,“ doplnil mluvčí krajské záchranky Petr Olšan.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x