Vsetínské sídliště Rybníky bude zjednosměrněno

VSETÍN - Ještě v letošním roce bude sídliště Rybníky ve Vsetíně zjednosměrněno. Informovala mluvčí vsetínské radnice Jana Čadová.

Zjednosměrnění Rybníků už schválili vsetínští radní, a to podle předložené varianty. Do studie ve variantě byly dle možností zapracovány i připomínky občanů z letošního veřejného setkání. „Vznesené připomínky hodnotila dopravní komise rady města spolu s odborníky přes tuto problematiku. Se závěrečnou verzí návrhu zjednosměrnění budou obyvatelé Rybníků seznámeni ještě 6. června v 16 hodin v Alcedu v rámci druhého kola veřejného projednávání,“ podotkla Čadová.

Zjednosměrnění sídliště Rybníky je v současné době podle vedení města, vzhledem k omezeným možnostem městské pokladny, jedinou reálnou možností, jak alespoň částečně řešit zhoršující se dopravní situaci na sídlišti. Každé auto stojící podél kterékoli ulice na Rybníkách je zde totiž zaparkováno nelegálně v rozporu s dopravními předpisy.

Podle místostarosty Petra Kořenka (ČSSD) však ani zjednosměrnění nijak zásadně nevyřeší problematiku parkování, ale pouze zlegalizuje stání vozidel podél komunikací. „V současné době se jedná o nejlevnější možnost, kterou se zlepší průjezdnost sídliště pro autobusy MHD či vozidla integrovaného záchranného systému. Budou nastavena jasná pravidla pro stání a parkování, jejíž dodržování bude striktně vyžadováno,“ dodal Kořenek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x