Ve Vsetíně budou nově zpoplatněna tři veřejná parkoviště

VSETÍN - Vedení města Vsetína schválilo provozní řád parkovišť ve městě, do kterého jsou nově začleněna tři veřejná parkoviště v centru města. Uvedla mluvčí vsetínské radnice Jana Čadová.

Jde o parkoviště u Věžového domu, v Tyršově ulici před Masarykovým gymnáziem a v ulici Hlásenka. Cena za parkování bude 10 korun za hodinu stání, přičemž celodenní stání na parkovišti u Věžového domu přijde motoristy maximálně na 30 korun. Všechna tři parkoviště budou zpoplatněna od 1. července.

Cílem opatření je zajistit v centru města propustnost parkovišť tak, aby každý návštěvník Vsetína, který přijede na úřady nebo do středu města, měl možnost pohodlně zaparkovat,“ řekl Petr Kořenek (ČSSD), II. místostarosta města.

Provozní doba placeného parkoviště u Věžového domu bude v sobotu od osmi do 12 hodin a ve všední dny od osmi do 16 hodin. „Lidé přijíždějící z práce domů, kteří v této části města bydlí, budou mít možnost zde bezplatně zaparkovat svá vozidla od 16 hodiny odpolední do osmé hodiny ranní,“ dodal místostarosta. Na ostatních placených parkovištích bude provozní doba od pondělí do pátku od šesti do 18 hodin a v sobotu od šesti do 12 hodin.

Cena za hodinu stání na veřejném parkovišti v Tyršově ulici a Hlásence bude 10 korun a za každou další započatou hodinu dalších 10 korun s tím, že minimální poplatek za parkování do 30 minut bude pět korun. Jiný režim bude na parkovišti u Věžového domu, kde bude možnost využít výhodného celodenního parkování za 30 korun. Cena za hodinu stání u Věžového domu bude stejná jako jinde, tedy 10 korun. Další možností pro motoristy je zakoupení roční parkovací karty. Na parkoviště u Věžového domu bude za zvýhodněnou cenu čtyři tisíce a pro ostatní parkoviště ve městě s výjimkou Dolního náměstí zůstává z minulosti nezměněná cena za sedm tisíc korun.

Od poplatku za parkování jsou osvobozena vozidla, jejichž řidiči jsou držiteli průkazu ZTP a označená vozidla O1 (od nového roku O7), dále služební vozidla městského úřadu a městské policie, vozidla integrovaného záchranného systému, vozidla pohřební služby, technické údržby komunikací a nadzemních a podzemních vedení, a to jen při výkonu jejich činnosti a vozidla zásobování po dobu nezbytně nutnou k neprodlenému naložení nebo vyložení nákladu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x