Přeplavala La Manche, chystá se na maratón ve vodě kolem Manhattanu

Je jí pětatřicet. A je přinejmenším pozoruhodná. Loni v červenci jako pátá Češka přeplavala za 14 a půl hodiny kanál La Manche, za pár dnů se chystá do New Yorku, kde si zaplave maratón kolem Mannhatanu. Je delší než slavný závod mezi Anglií a Francií.

Abhejali Bernardová ze Sri Chinmoy Marathon teamu měla na Kanálu krizi hned na začátku, první hodiny se vyloženě trápila, mořská nemoc přešla až po pěti hodinách bitvy se studenou vodou. „Moc mi pomohli členové týmu, bez nich by to asi nevyšlo, ale člověk se musí umět překonat,“ říká sympatická mladá dáma s odstupem času na břehu zlínské otevřené pětadvacítky, která měla donedávna také docela studenou vodu kolem 18 stupňů. „Denně si dávám tak tři kilometry, trénovat se musí,“ směje se v kratičké pauze.

Trénovat se tedy skutečně musí. Zvláště tehdy, když se mladá žena s železnou vůlí chce letos koncem července poprat s maratónskou tratí kolem newyorského Manhattanu. Tento závod měří 28 a půl míle, tedy téměř o 12 kilometrů více než kanál La Manche. Abhejali (v překladu Čistá voda) ovšem nebrázdí jen vody bazénů a oceánů. Mimo jiné přeplavala Curyšské jezero.

Je také výbornou ultramaratónskou běžkyní, její asi nejpozoruhodnější výkon čítá 616 kilometrů za šest dnů, pro přesnost, rovněž v New Yorku. Ráda by si prý také zaběhla přes Saharu, zkušenosti má třeba z Nepálu.

Má ovšem i jiné zájmy. Překládá, hraje v hudební skupině, medituje a moc ráda rozdává úsměvy. To ovšem není koníček, to je životní pohled…

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x