KOUPALIŠTĚ: Ve Vsetíně bude fungovat jen koupaliště u Sokolovny, u průmyslovky bude mimo provoz

VSETÍN - Obyvatelé Vsetína budou mít od 26. června k dispozici pouze koupaliště u Sokolovny, koupaliště u průmyslovky zůstane pro letošní léto uzavřeno. Řekla mluvčí vsetínské radnice Jana Čadová.

Náklady na provoz koupaliště u Střední průmyslové školy strojnické Vsetín závisí zejména na počtu provozních dnů s tím, že se zvyšujícím se počtem provozních dnů paradoxně dochází jak k nárůstu nákladů, tak ke ztrátě, a to především pro technickou zastaralost provozu koupaliště. V letošním roce se odhaduje, že částka, kterou by městské lázně musely toto koupaliště dotovat, by se mohla vyšplhat na téměř 700 tisíc korun.

K rozhodnutí neotevřít koupaliště u průmyslovky nás vedlo více důvodů. Především vysoké provozní náklady, zejména náklady na energie, opravy a udržování, které jsou neekonomické vzhledem k zastaralosti provozu. Také havarijní stav strojovny úpravny vody je podle nových předpisů nevyhovující,“ popsal výčet důvodů k přerušení provozu koupaliště III. místostarosta města Stanislav Pavelec (TOP 09).

V zimním období také značně podmrzla a tím se i poškodila bazénová vana. „V případě částečné opravy budou prostředky vynaložené nehospodárně, neboť bazénová vana vyžaduje celkovou rekonstrukci,“ doplnil ředitel městských lázní Radek Fojtík.

Ušetřené prostředky bude město investovat do technických úprav koupaliště u Sokolovny a krytého bazénu.

Pro letošní letní sezonu bude tak ve Vsetíně fungovat jen krytý bazén a letní koupaliště u Sokolovny, jež nabízí mnoho možností využití. Krytý pětadvacetimetrový bazén, tobogán o délce téměř 100 metrů, dětské brouzdaliště s vodními atrakcemi, whirpool, relaxační bazén s podvodní masážní lavicí, dětský bazén a venkovní bazén s přírodním relaxačním areálem, ale i antukové hřiště pro míčové hry. Celý areál je navíc bezbariérový.

Pokud se najde možnost financování úprav koupaliště u průmyslovky, mohl by být provoz na další letní sezonu zahájen.

--> --> --> --> -->