Tříletá dívka vběhla v Uherském Hradišti pod kamion, vyvázla bez zranění

O velkém štěstí může mluvit matka, jejíž tříletá dcera vběhla v Uherském Hradišti pod kamion a vyvázla bez zranění. Ne vždy mívají podobné případy šťastný konec, a proto by chodci i řidiči měli být obezřetní, řekla v úterý Milena Šabatová z uherskohradišťské policie.

Případ se stal v pondělí. „Dívka stála s matkou na přechodu pro chodce spolu s dalšími lidmi. Nákladní vůz jel na zelenou od Starého Města na Kunovice. Ve chvíli, kdy projížděl kolem matky s děvčetem, dítě se rozběhlo přes silnici. Narazilo do nádrže kamionu. Náraz dívku odhodil zpět na chodník,“ popsala Šabatová.

Vše se obešlo bez zranění, přesto sanitka odvezla dítě do nemocnice na preventivní vyšetření. „Nehoda měla šťastný konec, ale ne vždy tomu tak je. Proto by lidé nejen za volantem měli být obezřetní,“ dodala.

Sražené dítě řešili v pondělí také policisté v Horní Lidči na Vsetínsku, kde jedenáctiletá školačka přebíhala silnici mimo přechod pro chodce. „Dívka vstoupila do vozovky poblíž autobusové zastávky. Srazila ji dvaadvacetiletá řidička Škody Felicie a lehce ji zranila,“ uvedla vsetínská policejní mluvčí Lenka Javorková.

Podle ní měla chodkyně přechod vzdálený jen několik metrů. Svou roli sehrálo při nehodě také deštivé počasí. „V takových případech by měli řidiči snížit rychlost, aby dokázali včas zareagovat,“ doplnila.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x