Zlínské tenisové dny: hvězdy festivalu, známí sportovci i úplní začátečníci

Jak umí tenis herec Jan Čenský? Jak se s raketou předvede nejvyšší útočník fotbalové Gambrinus ligy Libor Došek? Stihne v nabitém programu účast trojnásobný vítěz Jiří Novák?  A na co se mohou těšit nejmladší adepti tenisového umění? Na všechny tyto a mnohé další otázky odpoví už za pár desítek hodin bohatý program Zlínských tenisových dnů.

Zlínské tenisové dny budou v areálu Na Vršavě ve Zlíně patřit v pátek dětem. „Je připraven tradiční Dětský den s ovocem, adepti našeho sportu si mohou vyzkoušet první údery se zkušenými trenéry a těšit se tentokrát i na spoustu odměn a zajímavých zážitků. Zhoršené počasí by vůbec nevadilo, prostě se přesuneme do našich dvou hal,“ láká už na páteční 14. hodinu prezident spolupořádajího zlínského tenisového klubu Milan Kalus.

Program dětem tentokrát zpestří hvězdy zlínského Film festu, odpoledne se objeví v doprovodu zlínského primátora Miroslava Adámka. K vidění budou ukázky mistrovství policejních psů i zajímavé soutěže. Každý, kdo projeví aktivitu a snahu, se při troše štěstí může těšit nejen na bohaté ovocné občerstvení, ale díky vstřícnosti zainteresovaných také na volné vstupenky do zlínského rodinného zábavního parku Galaxie, zlínské zoologické zahrady, anebo do některého z plaveckých areálů společnosti Steza či do Obuvnického muzea.

Sobota pak bude patřit v rámci Zlínských tenisových dnů velkému deblovému turnaji osobností. „Samozřejmě, že jsem si do Zlína na festival vzal i tenisovou raketu, moc se těším,“ říká například Jan Čenský. Účast by v nejbližších hodinách měli potvrdit zlínští hokejisté vracející se z tréninkového pobytu v Turecku, těžké soupeře budou mít třeba v Michalu Kordulovi a Liboru Doškovi, sehrané dvojici zkušených fotbalistů prvoligového 1.FC Slovácko.

Pokud mu to čas dovolí v letošním nesmírně nabitém programu, jistě nesleví ze své vynikající výkonnosti patron turnaje Jiří Novák, který vyhrál všechny tři předešlé ročníky. „Zlín mám pořád v srdci,“ hlásí tradičně pozitivně naladěný bývalý 5. hráč světa. Chybět bude bohužel další kovaný Zlíňan Pavel Zedníček. „Ano, mám sice nejlepší forhend na světě, lepší než Jura Novák aj další Valach Tomáš Berdych, ale dotáčíme ještě poslední klapky pokračování legendární televizní Sanitky, a tak se pro letošek omlouvám, ale kurňa aspoň zdravím všecky Zlíňáky a jejich kamarády,“ hlásil populární Čmaňa zpoza volantu…

Další zprávy ze  Zlín film festivalu

Mediálním partnerem akce je server Zlin.cz  

zlin.cz

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x