Zlínské tenisové dny: co když se najde nový Berdych nebo Novák?

Zlínské tenisové dny, které se v tenisovém areálu Na Vršavě uskuteční v pátek a v sobotu 1. a 2. června, nabídnou mimo jiné i setkání úplných začátečníků a jejich první kontakty s raketami a míčky. A proč by právě mezi početnými účastníky nemohli být budoucí Novákové či Berdychové?

Je skvělé, že oba slavní hráči začínali v našem kraji, ve Zlíně a ve Valašském Meziřící,“ dává najevo znalosti hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák, který nad dvoudenní akcí převzal záštitu. „Když malí a mladí sportují, je to vždycky cenné, ať jde o jakýkoliv sport, tenis nevyjímaje,“ říká.

Na děti čeká v pátek odpoledne plné her a také velmi zajímavých cen. Kdo by nechtěl zdarma díky péči kraje a města třeba do obuvnického muzea, do ZOO či do krytého bazénu? Díky přízni partnerů Zlínských tenisových dnů se děti mohou těšit i na bezplatné vstupy do zlínské Galaxie, anebo na vystoupení psovodů zlínské městské policie s jejich čtyřnohými svěřenci.

Ve Zlíně tentokrát přijdou na velký Tenisový den s ovocem v pátek od čtrnácti hodin pozdravit tenisové začátečníky i osobnosti Mezinárodního festivalu filmů pro děti a mládež. „Tenis mám moc rád,“ říká jeden z hlavních festivalových protagonistů Jan Čenský, který je v tomto směru spojen se Zlínem v nepřetržité řadě už jedenáctým rokem. „Vzal jsem si sebou tenisové nádobíčko a moc se těším,“ říká muž, jemuž není sport cizí v mnoha podobách. Oblíbený představitel spousty televizních a filmových rolí bude ozdobou sobotního tenisového deblového trunaje, podle znalců hraje velmi kvalitně, totéž se ale dá říci o mnoha dalších účastnících. K favoritům budou určitě patřit zlínští hokejisté, fotbalisté Slovácka i mnohé další známé tváře.

Třikrát hrál a třikrát s různými partnery, mimo jiné otcem Tomáše Berdycha Martinem, vyhrál turnaj osobností Jiří Novák, který tenisově vyrůstal právě ve Zlíně. Bývalý pátý hráč světa se tentokrát nemůže z nabitých časových důvodů zúčastnit. A přece Jiří Novák na  sobotním turnaji osobností chybět nebude. Kontinuitu s domovem prostě Novákovi nenaruší, na to je otec Jiří příliš správný patriot. „Všechny Zlíňaky moc zdravím a naši vlajku bude držet hned dvojice, vlastně trojice,“ směje se Jiří. Na turnaj totiž určitě zavítá jeho paní Kateřina, kterou doprovodí dvojčata Jirka s Kateřinou, stále úspěšnější tenisté v žákovské kategorii…

Další zprávy ze  Zlín film festivalu

Mediálním partnerem akce je server Zlin.cz  

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x