Motorkář ujížděl policii Uherským Hradištěm rychlostí 150 kilometrů, ohrozil auta i chodce

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Celkem 12 přestupků se dopustil devatenáctiletý mladík, který v Uherském Hradišti ujížděl policistům. Městem jel rychlostí až 150 kilometrů za hodinu, řekl ve čtvrtek uherskohradišťský policejní mluvčí Aleš Mergental.

Honička nastala ve středu odpoledne na hlavním tahu ze Starého města přes Uherské Hradiště a Kunovice. „Hlídka uviděla motorkáře, který se nedržel řidítek. Když jej hlídka chtěla zastavit, ujel. Městem projížděl na červenou. Kličkoval mezi auty zleva doprava a ohrožoval jak řidiče, tak chodce,“ uvedl Mergental.

Když motorkář vyjížděl z Uherského Hradiště do Kunovic, jel rychlostí 150 kilometrů za hodinu. „Potom jej policisté zablokovali a muže zajistili. Vyklubal se z něj devatenáctiletý mladík z Hodonínska,“ řekl mluvčí.

Podle něj měl řidič doklady v pořádku a dechová zkouška byla bez alkoholu. „Důvod svého chování vysvětlil tím, že chtěl zkusit policistům ujet a bál se postihu, protože měl schválně ohnutou a nečitelnou registrační značku. V poutech jsme jej přepravili na služebnu,“ sdělil Mergental.

Policisté mladíkovi uložili desetitisícovou kauci. Za přestupky mu hrozí zákaz řízení až na jeden rok.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x