Vsetínská nemocnice znovu zavedla možnost úpravy odstávajících uší

VSETÍN - Nemocnice Vsetín znovu nabízí možnost chirurgické úpravy odstávajících ušních boltců. Sdělila mluvčí kliniky Lenka Plačková s tím, že dětem do deseti let hradí zákrok pojišťovna.

Pro dětské pacienty do deseti let hradí zákrok pojišťovna. Starší děti nebo dospělí už musí zákrok hradit,“ uvedla Plačková.

Operaci odstálých ušních boltců provádíme u dětí v celkové anestézii. Pacienti po zákroku zůstávají zpravidla tři dny na Dětském oddělení Vsetínské nemocnice,“ řekla lékařka Magdaléna Krutilková s tím, že u dospělého je možné korekci provést lokálním umrtvením.

Před operací je nutné absolvovat předoperační vyšetření a konzultaci s lékařem. „Zákrok odstraní estetický handicap, ale zároveň je spojený s určitými omezeními,“ vysvětlila Krutilková.

Dětí mívají okolo tří týdnů uši zakryté obvazy a na hlavě elastickou bandáž. Pravidelně musí chodit na převazy. Další tři měsíce pak nosí čelenku.

U malých pacientů se zákrok nejčastěji provádí od pěti do 10 let. „Odborníci jej doporučují v raném věku, aby se dětem nikdo nevysmíval,“ dodala Plačková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x