Pád auta z mostu na železnici omezil v Bylnici na Zlínsku železniční dopravu

BRUMOV BYLNICE - Částečné omezení železniční dopravy ve směrech Bylnice - Horní Lideč a Slavičín způsobil v sobotu v brzkých ranních hodinách pád osobního auta ze silničního mostu na železnici. Informoval o tom mluvčí krajských hasičů Libor Netopil.

Na místě zasahovali hasiči z Valašských Klobouk spolu s jednotkou dobrovolných hasičů z obce Štítná nad Vláří. „Pod silničním mostem v části obce Bylnice se na železničním svršku nacházelo osobní motorové vozidlo značky Ford. Ve zdemolovaném voze byl zaklíněn zraněný muž. Za pomoci hydraulického vyprošťovacího zařízení jsme ho dostali ven a záchranáři ho odvezli do nemocnice,“ poznamenal Netopil.

Podle policejní mluvčí Jany Macalíkové vjelo auto na silničním mostě do protisměru, sjelo do příkopu a přes sráz se zřítilo do kolejiště. „Čtyřiatřicetiletý řidič utrpěl poranění a po příjezdu do nemocnice musel absolvovat operaci. Podle všeho ale alkohol před jízdou nepožil,“ doplnila Macalíková. Podle mluvčího krajské záchranky Petra Olšana vyvázl muž se středně těžkým poraněním. „Měl zlomenou stehenní kost a sanitka ho odvezla na úrazovku do zlínské nemocnice,“ upřesnil Olšan.

S odstraněním vraku vozidla z kolejiště přijel na pomoc automobilový jeřáb z Otrokovic.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x