Valašskokloboucký Dům dětí a mládeže poskytl azyl i seniorům

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Valašskokloboucká radnice nechala vybudovat pro místní seniory klubovnu, a to v v Domě dětí a mládeže. Uvedla mluvčí valašskokloboucké radnice Lenka Zvonková.

Klubovna bude v provozu každou středu od 14 do 18 hodin, podle zájmu veřejnosti pak bude možné rozšířit provoz i na další dny.

Nová klubovna má za cíl přispět k integraci seniorů do společnosti, především těch, kteří žijí osaměle a rádi by strávili chvilku v kolektivu. Její vznik iniciovali vlastně sami senioři, protože neměli vhodné zázemí pro společné aktivity. Tento požadavek byl zařazen rovněž do komunitního plánu města a začali jsme hledat příhodné prostory pro jejich spolkovou organizovanou i neorganizovanou činnost,“ sdělila vedoucí odboru sociálních věcí Ludmila Cmajdálková.

Dům dětí a mládeže je situován nedaleko domu s pečovatelskou službou, je zde parkoviště i bezbariérový přístup. „Dvě místnosti vyhrazené pro tento účel se nacházejí v přízemí a před předáním seniorům do pronájmu jsme zde nechali položit nové podlahové krytiny a obě místnosti jsou čerstvě vymalované. Vybavení tvoří stoly, lavice, skříně, kuchyňka a rovněž počítačová sestava k připojení na internet,“ doplnil ředitel Domu dětí a mládeže Michal Láník.

Konkrétní náplň a činnost klubovny bude uzpůsobena potřebám návštěvníků a bude také vycházet z výsledků ankety, které se zúčastnilo přes 60 seniorů. Prostor dostanou i různá sdružení či spolky, které se zabývají organizací volného času pro seniory a lidé se zdravotním postižením.

Senioři navíc mohou v domě dětí a mládeže navštěvovat i přímo jim určené kroužky. „S velkým zájmem se setkalo cvičení seniorů, fungují zde hned čtyři skupiny po deseti cvičencích. Dále nabízíme výuku práce na počítači, která v dnešní době právě mezi starší generací nabývá na významu,“ dodal Láník.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x