Fanoušci ze Zlínska. Na Řeky do Vratislavi i se slivovicí

Nejrůznější pomůcky užívají k zachování naděje na postup fanoušci naší fotbalové reprezentace z východu Moravy. Ti patří tradičně mezi nejvěrnější. Mezi zaručené pomocníky má dokonce patřit i valašský osvědčený lék, tedy slivovice.

Vigantice, Ludkovice, Zlín, Vsetín, Bánov, Uherský Brod, Luhačovice či Boršice. Všude má česká reprezentace své fotbalové fanoušky. Zatímco v pátek večer byli zralí na koronární jednotky nemocnic, v pondělí už měli povětšinou zase dobrou náladu. „Jako správný nositel svého příjmení mám do Vratislavi namířeno i v sobotu, hrajeme proti „mým“ a tak přece nemůžeme ztratit naději už v úterý,“ říká Zlíňan Petr Polák, který se v úterý vydá do Vratislavi na duel s Řeckem poměrně brzy ráno mikrobusem. „Tradičně máme s přáteli interní tipovací soutěž, zatím jsem uhodl pět ze šesti utkání, doufám, že se trefím i do výsledku duelu s Řeckem, prostě jim vrátíme osm let starý dluh a vyhrajeme identicky 1:0,“ říká znalec, který bude ještě dnes shánět reprezentační český dres, aby se v kotli supermoderního stadionu nelišil od ostatních fandů.

Já vsázím na dobrou slivovici, v menším množství nám zpříjemní náladu na cestě do Polska, mám vynikající z loňského roku, věřím, že zbude i po utkání, kdy oslavíme vzkříšení našich nadějí, ani bod nás nediskvalifikuje, myslím, že to bude hodně vyrovnaný zápas, rozhodně neprohrajeme,“ hlásí se do řad fanoušků Štefan Marko ze Zlína.

Beru hlavně víru v úspěch a dobrou náladu, jedeme si to přece užít, takhle blízko už na EURU naše kluky asi mít nebudeme. To, že prohráli s Ruskem mne hrozně mrzelo, chce to pár změn v sestavě a hlavně v hlavách našich kluků. Vždycky, když jsme turnaj špatně začali, dobře pokračoval. A naopak,“ dává najevo naději na obrat Stanislav Kašpárek z Bánova, další účastník fotbalového zájezdu, na němž chce východní Morava dávat slivovici a hlasivky a za to brát přinejmenším bod naděje před sobotním duelem s domácím Polskem.

Anketa

run_function(‚id‘,’54‘,’14596′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(’21‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚14596‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’54‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x