Průjezdní úsek silnice v Troubkách – Zdislavicích čeká oprava

TROUBKY - Stavební práce na opravě silnice II/428 v průjezdním úseku obce Troubky - Zdislavice začnou v nejbližších dnech. Sdělila mluvčí Zlínského kraje Gabriela Dvorníková.

Jedná se o úsek dlouhý 1,4 kilometru. Silnice II/428 spojuje Jihomoravský kraj se Zlínským krajem. Investorem opravy, která přijde na 20,1 milionu korun a hotova by měla být do konce letošního září, je krajem zřizované Ředitelství silnic Zlínského kraje.

Předmětem oprav bude odstranění poruch vozovky silnice, sjednocení její šířky na 6,5 metru, rozšíření v obloucích a zajištění odvodnění komunikace,“ informoval náměstek hejtmana Zlínského kraje Jaroslav Drozd (ČSSD), zodpovědný za oblast dopravy.

Začátek rekonstruovaného úseku silnice se nachází na začátku obce Troubky-Zdislavice ve směru od města Morkovice-Slížany, jeho konec na křižovatce silnic na druhém konci obce. Stavební práce se uskuteční po etapách za úplných uzavírek jednotlivých úseků silnice. V místě stavby bude zachován obslužný silniční provoz a zajištěn průjezd pro vozidla Integrovaného záchranného systému a linkovou autobusovou dopravu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x