Senioři se mohou hlásit ke studiu na Univerzitě třetího věku ve Zlíně

ZLÍN - Zájemci o studium na Univerzitě třetího věku ve Zlíně mohou v těchto dnech podávat přihlášky. Jak ve čtvrtek informoval Jan Malý z tiskového oddělení Univerzity Tomáše Bati, Univerzita třetího věku bude mít od nového akademického roku novou strukturu.

Univerzita třetího věku je studium určené pro zájemce od 50 let věku, případně pro mladší lidi s přiznaným invalidním důchodem. Studium spočívá ve dvouletých kurzech.

Od nového akademického roku bude výuka v prvním roce tvořena základním cyklem přednášek, na který budou ve druhém roce navazovat specializované cykly zaměřené na oblast studia jednotlivých fakult univerzity. Konkrétní cyklus si posluchači zvolí na konci prvního ročníku,“ uvedla koordinátorka Univerzity třetího věku Jarmila Hřebíčková.

Výjimkou podle ní bude cyklus Počítače v praxi, který zůstane jako dvouletý, a pak jednoletý praktický cyklus Výtvarná umění – ateliérová praktika.

Studium na Univerzitě třetího věku je pro řadu seniorů nejen příležitostí k prohloubení vzdělání, ale také přínosem ke zkvalitnění života. Kromě Zlína se kurzy konají také v Uherském Hradišti a dále ve spolupráci se Střední průmyslovou školou strojnickou ve Vsetíně a ve spolupráci s Knihovnou Kroměřížska v Kroměříži.

V akademickém roce 2011 – 2012 navštěvovalo Univerzitu třetího věku 615 seniorů, z toho 101 mimo Zlín. Ve čtvrtek ukončí 306 z nich své studium převzetím osvědčení o absolvování studia. Slavnostní akt bude v univerzitní aule ve Zlíně v Mostní ulici.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x