Kvůli rekonstrukci křižovatky v Uherském Hradišti musí dopravu řídit policisté

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Dopravní situace v centru Uherského Hradiště, kterou ovlivňuje rekonstrukce světelné křižovatky u klubu Mír, si mimo jiné vyžádala regulaci ze strany dopravních policistů. Ve čtvrtek oznámil policejní mluvčí Aleš Mergental.

Abychom napomohli co nejplynulejšímu průjezdu v době odpolední špičky, řídíme provoz na dvou křižovatkách, a to na třídě Maršála Malinovského a Solné cestě a zároveň v ulicích Větrná a Solná cesta,“ upřesnil vedoucí dopravního inspektorátu Robert Rampáček.

Pro hladší průjezd je nutné vypnout semafory na několika křižovatkách na třídě Maršála Malinovského, konkrétně v době od 15 do 18 hodin. „Pro řidiče jedoucí po hlavní třídě by to mělo přinést urychlení. Je možné, že řidiči vjíždějící z bočních ulic budou čekat o chvilku déle, než když provoz řídily semafory. Cílem celého opatření je zprůjezdnění objízdné trasy po třídě Maršála Malinovského,“ doplnil Rampáček.

Podle Mergentala není vyloučené, že policisté budou provoz řídit i v jiných dobách, a to podle aktuální situace. Opatření by mělo trvat do konce stavebních prací na rekonstruované křižovatce.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x