13. CZ&SK HELLO JAZZ WEEKEND

Čas plyne jako voda v řece a skoro se nechce věřit, že se v polovině července sjedou do Uherského Hradiště a Kyjova čeští a slovenští jazzmani už po třinácté. Ačkoliv rozvážné zacházení s firemními rozpočty se letos dotklo i finančních možností pořadatelů festivalu, přesto bude k dispozici zajímavý program, ve kterém se objeví nejen česká a slovenská špička, ale i atraktivní muzikanti ze Spojených států a samozřejmě kvalitní reprezentanti regionální jazzové scény.

Jazz se přihlásí o slovo už 12. 7. ve čtvrtek večer, kdy se na dvou místech v regionu uskuteční „festivalové předkrmy“. Ve Veselí nad Moravou budou hrát slovenští Balkansambel (vloni účastníci hlavního koncertu) a v Uherském Hradišti se v atriu u hotelu Mlýnská sejde parta kolem saxofonisty Jiřího Motla. V pátek odpoledne se v Kyjově na náměstí představí především „jazzová juniorka“ (několik kapel z různých ZUŠ regionu), ale i hosté ze Slovenska a muzikanti, kteří hrají jazz s Víťou Začalem.

Hlavní koncerty přijdou na řadu v pátek 13. 7. v hradišťské REDUTĚ a v sobotu 14. 7. v atriu MKS v Kyjově. Hlavní menu festivalového večera bude složeno z produkce hradišťského JAZZGANGU, velkého CZ&SK BIG BANDU Matúše Jakabčice a speciálního hosta večera, americko-česko-slovenské sestavy SKIP WILKINS QUINTET. Protože se letos na scéně vystřídají „jen“ tři kapely, budou mít účinkující k dispozici větší časovou plochu, a proto bychom si měli užít klidnou a vyváženou hudební produkci.

Předprodej vstupenek na hlavní koncerty bude zahájen v pátek 22. 6. v MIC v Uh. Hradišti a Kyjově.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x