Velká výstava bakalářských a magisterských prací studentů FMK

Zlín - Fakulta multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně připravuje velkou výstavu bakalářských a magisterských prací studentů výtvarných oborů s názvem Přestupná/konečná 2012. Talentovaní absolventi oborů reklamní fotografie, grafického designu, designu obuvi, oděvu, prostorové tvorby, produktového designu, designu skla a animace a audiovize představí své práce na různých místech města Zlína. Unikátní výstava bude v pátek 22. června od 9 do 16 hodin otevřena pro veřejnost.

Atelier reklamní fotografie bude vystavovat magisterské práce ve Photogether Gallery, umístěné v suterénu zlínské polikliniky, moderní grafický design a bakalářské práce atelieru Reklamní fotografie budou k vidění na Celnici v centru Zlína. Areál Svitu zaplní design skla a prostorová tvorba, a to konkrétně budovu č. 32. Sídlo Fakulty multimediálních komunikací bude prostorem pro snímky vzniklé v atelieru animace a audiovize a taky prostorem pro představení studentských děl v oblasti designu oděvu, obuvi a produktového designu. Výstava Přestupná/konečná je ukázkou toho nejlepšího, co talentovaní studenti, čerství absolventi jednotlivých atelierů umí, a jak jsou připraveni pro vstup do praxe. Kvalitní zázemí fakulty, odborné pedagogické vedení a vysoká míra volnosti vlastní tvorby a kreativity jsou benefitem, pro který má studium na zlínské fakultě skutečně smysl.

Studenti Atelieru designu oděvu prezentovali své absolventské práce na módní přehlídce v Kongresovém centru, kde svými návrhy oděvů reagovali na aktuální trendy v módním průmyslu a využili možnosti multioborové spolupráce. „V pracích našich absolventů cítím příklon k minimalismu, ale i využití zajímavých struktur a forem. Inspiraci přetvořili do podoby koncepčně i vizuálně zajímavých kolekcí, ve kterých je patrná svěžest, energie a také osobitý pohled na oděv a módu„, komentuje přehlídku Mária Štraneková, vedoucí atelieru designu oděvu, držitelka řady prestižních ocenění v oblasti oděvního designu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x