Ve Štěpnici na Slovácku byla přepadena žena, když se vracela z kavárny

ŠTĚPNICE - U domova seniorů ve Štěpnici na Uherskohradišťsku přepadl v sobotu kolem půlnoci neznámý muž šestapadesátiletou ženu. V pondělí to řekla Milena Šabatová z uherskohradišťské policie.

Žena se vracela z kavárny, kde seděla s příbuznými a k domu jí zbývalo několik desítek metrů, když v tom k ní zezadu přiskočil muž a začal jí z ramene strhávat kabelku. Přepadená ji ale zachytila a začala se o ni s agresorem přetahovat. „Útočník pak kabelkou trhl tak silně, že žena upadla na chodník, ale stále kabelku držela. Muž ji ještě několik metrů i s kabelkou táhl za sebou, dokud ženě nedošly síly. Zloděj pak s lupem utekl směrem do centra města. Napadená přišla o necelých 300 korun, dva mobilní telefony, binokulární dalekohled, platební karty a osobní doklady. Navíc utrpěla poranění, které jí ošetřili v Uherskohradišťské nemocnici,“ doplnila Šabatová.

Podle svědkyně měl útočník maximálně 20 let, byl štíhlé postavy vysoké asi 175 centimetrů, oblečený byl do černých kalhot a černé mikiny s kapucí. „Podezíráme ho z trestného činu loupeže, za který mu hrozí až desetileté vězení,“ doplnila Šabatová.

Jakékoliv informace o útočníkovi přijme policie na lince 158.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x