Do opraveného pavilonu přemístila zlínská nemocnice lůžka následné ošetřovatelské péče

ZLÍN - Celkem 21 lůžek následné ošetřovatelské péče umístila zlínská Krajská nemocnice T. Bati do opraveného 9. pavilonu, který byl v areálu nemocnice v posledních letech nevyužívaný. Sdělila mluvčí nemocnice Karla Havlíková.

Rekonstrukce pavilonu začala letos v únoru a stála 3,5 milionu korun, které hradila nemocnice z vlastních zdrojů. „Postupně jsme pavilon vybavili potřebnými přístroji a zařízením. První pacienty jsme sem umístili začátkem května. Nejedná se o nové lůžkové kapacity, ale přestěhování z jiných prostor Centra klinické gerontologie,“ řekl primář centra Milan Forejtar.

V opraveném pavilonu je 21 lůžek následné ošetřovatelské péče ve třech pokojích po třech lůžkách a ve dvou pokojích po šesti lůžkách. „Všechny vedlejší místnosti nutné pro zajištění provozu oddělení jsou vybaveny podle našich představ a prostorových možností. Náročná ošetřovatelská péče je zajišťována pro komfort pacienta a ulehčení práce personálu na nových polohovatelných lůžkách. Pacienty koupeme na speciálním sprchovém lůžku v koupelně, k dispozici je WC pro invalidy,“ popsala vrchní sestra Centra klinické gerontologie Karla Vrlová.

V pavilonu byla vyměněna okna včetně venkovních žaluzií, rekonstruováno ústřední topení, vodoinstalace a odpady, opravena střešní krytina a vyměněny střešní odtoky. „Vyměnili jsme zárubně a dveře, obklady, dlažby a PVC. Celoplošně bylo třeba osekat zvětralé omítky stěn a stropů. Nutné byly úpravy sociálního zázemí včetně dělících příček, obkladů a dlažeb. Rekonstrukcí prošla elektroinstalace, počítačové sítě, dorozumívací zařízení sestra-pacient a nově jsme instalovali rozvody medicinálních plynů,“ upřesnila stavební práce Lidie Hrušková z oddělení správy budov nemocnice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x