Tříměsíční zkušení provoz bluepointu s jízdními řády MHD se v Otrokovicích osvědčil

OTROKOVICE - Během zkušebního provozu od dubna do 17. června využilo nové služby v podobě bluepointu s jízdními řády MHD v Otrokovicích 431 lidí. Jak uvedl v pondělí za Dopravní společnost Zlín - Otrokovice Vojtěch Cekota, vedení společnosti je s výsledkem spokojeno.

Dopravní společnost Zlín Otrokovice rozšířila nabídku služby blueinfo o další bod na zastávce Otrokovice železniční stanice. Cílem této služby je bezplatně zasílat do mobilních telefonů cestujících mobilní JAVA aplikaci obsahující kompletní jízdní řády.

První bluepoint pro jízdní řády MHD uvedla dopravní společnost do provozu v prosinci 2010 v místě předprodeje jízdenek ve Školní ulici ve Zlíně.

V Otrokovicích zatím možnosti stáhnout si jízdní řád pomocí bluepointu využilo 431 zájemců, což je slušný výsledek. U bluepointu ve Zlíně ve Školní ulici to bylo za stejné období 936 klientů,“ konstatoval Cekota.

V Otrokovicích navíc technologie nabízí i něco navíc. „Cestující se zde mohou připojit k otevřené WIFI síti s názvem DSZO a stáhnout si aplikace jízdních řádů i pro další typy mobilních telefonů, které JAVU nepodporují,“ upřesnil Petr Mazánek z pardubické společnosti, která je dodavatelem zařízení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x