Fotbalisté Slovácka zahájili přípravu, posily mají z druhé ligy

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Fotbalisté Slovácka zahájili v pondělí přípravu na nový ročník Gambrinus ligy se dvěma posilami z druhé nejvyšší soutěže. Obránce či defenzivní záložník Stanislav Hofmann hrál v Mostě, záložník Jan Martykán byl oporou Ústí nad Labem, odkud by měl ještě přijít útočník Martin Holek.

Trenér Slovácka Miroslav Soukup nepřivítal na úvodním srazu brankáře Miroslava Filipka a bývalého kapitána Víta Valentu, kterým klub nenabídl prodloužení kontraktů. Záložník David Pavelka se vrátil z hostování do pražské Sparty, kde bude usilovat o místo v kádru.

Jednadvacetiletý Hofmann je odchovancem Mostu, kde si na jaře 2008 už v necelých 18 letech odbyl premiéru v Gambrinus lize v zápase s Plzní. Později byl i členem reprezentační jednadvacítky. V novém působišti podepsal tříletou smlouvu. „Jedná se o mladého talentovaného fotbalistu. V Mostu nastupoval na postu defenzivního záložníka i jako stoper,“ uvedl kouč a současně sportovní ředitel Slovácka Miroslav Soukup, který chce v létě posílit každou řadu mimo brankářský post.

Do zálohy získal klub z Uherského Hradiště Martykána, jenž s Ústí slavil na jaře vítězství ve druhé lize, ale kvůli nesplnění licenčních podmínek do nejvyšší soutěže nepostoupil. „Martykána jsme sledovali delší dobu. Je to špílmachr, který umí hrát pod tlakem,“ řekl Soukup.

Podle trenéra má blízko k angažmá ve Slovácku také Martykánův spoluhráč ze severu Čech Holek. Vysoký útočník se však kvůli zdravotním problémům na prvním tréninku neobjevil. „Sice narozdíl od Martykána má v Ústí ještě smlouvu, ale s hráčem i klubem jsme domluvení,“ informoval Soukup.

Slovácko chce v letní přestávce otestovat i hráče ze zahraničí. Ve středu by se měli k týmu připojit na zkoušku záložník z Ghany a útočník se zkušenostmi z kyperské ligy.

Po přípravě v domácích podmínkách se fotbalisté Slovácka vydají ve druhé polovině července na soustředění do Windischgartenu, kde odehrají tři přípravné duely. V Rakousku se utkají s německými celky Ingolstadt a Dynamo Drážďany. Pro třetí duel, který bude současně generálkou na ligový start, klub ještě hledá vhodného soupeře.

Plán přípravy fotbalistů 1. FC Slovácko:

18. června: úvodní sraz
23. června: Nitra – 1. FC Slovácko (11.00 a 13.00)
27. června: Trnava – 1. FC Slovácko (Ratíškovice, 17.30)
30. června: Žilina – 1. FC Slovácko
3. července: 1. FC Slovácko – Myjava (17.30)
7. července: 1. FC Slovácko – Trenčín (11.00)
11. července: 1. FC Slovácko – Opava (17.30)
14. července: Györ – 1. FC Slovácko (11.00 a 13.00)
16. – 21. července: herní soustředění v Rakousku (tři utkání)

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x