Kvůli rekonstrukci Mariánského náměstí ve Štípě začaly přeložky a opravy silnic

ZLÍN - Stavební práce na přeložce a rekonstrukci silnic III/4911 a III/4912 začaly ve zlínské místní části Štípa, práce jsou nutné kvůli chystané rekonstrukci Mariánského náměstí. Za Ředitelství silnic Zlínského kraje v úterý informoval Vojtěch Cekota.

Silnice III/4911 bude na Mariánském náměstí ve Zlíně-Štípě přeložena do nové trasy, která lépe vyhovuje jednak technickými parametry a dopravním řešením křižovatky, jednak vychází vstříc požadavkům na větší bezpečnost silničního provozu. Tato silnice bude rekonstruována v délce 340 metrů, navazující silnice III/4912 bude rekonstruována v délce 160 metrů. Silnice budou napojeny křižovatkou ve tvaru T.
V úsecích, kde se silnice rozšiřuje, bude vozovka kompletně opravena.

Tato stavba má největší význam pro bezpečnost chodců. Cílem je mimo jiné zklidnit prostor bezprostředně navazující na vchod do poutního kostela. Ale nový tvar křižovatky by měl přispět i k větší bezpečnosti silničního provozu. Stavební řešení křižovatky bude řidiče zřetelně upozorňovat například na to, že ve směru jízdy od Velíkové vyjíždějí z vedlejší silnice na hlavní,“ uvedl šéf Ředitelství silnic Zlínského kraje Bronislav Malý.

Práce budou stát 13,542 milionu korun. Stavba si vyžádá částečnou, po omezenou dobu i úplnou, uzavírku silnice. Objízdná trasa povede přes Zlín-Kostelec. Silniční stavba by měla být dokončena do 31. října.